Петима задържани в грандиозна полицейска операция в Плевен.

Общество


В хода на специализирана полицейска операция на територията на област Плевен са били задържани петима души, информират от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). По случая са образувани пет бързи и едно досъдебно производство.

В рамките на операцията са били проверени общо 485 лица и 305 моторни превозни средства. Извършени са огледи на десет пункта за изкупуване на черни и цветни метали, седем заложни къщи, десет автоморги, автосервизи и депа, както и на 17 питейни и увеселителни заведения и 32 търговски обекта. В областта са докладвани десет престъпления, като те включват данъчни нарушения, престъпления свързани с наркотици и нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 65 акта и 13 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР.

Участвали в операцията са отбори от всички районни управления, както и от криминалната, икономическата, пътната и охранителна полиция, Зоналното жандармерийско управление, Военна полиция, Областната дирекция по безопасност на храните и Териториална дирекция „Митница“ – Русе. Основната цел на проверките е борба с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на наркотрафика, контрабандата, неправоспособността на водачите, шофирането под въздействието на алкохол или наркотици и спазването на скоростните режими.

Материалите от операцията са представени на Районната прокуратура в Плевен.

БТА напомня, че подобни специализирани акции се провеждат редовно в област Плевен по график на областните дирекции на полицията. В две предишни акции през февруари са били задържани общо 15 лица.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева, БТА.