Пет са младежките проекти, финансирани за две години от Младежка банка- Ловеч [ЛН]

Ловеч

Пет са финансираните младежки проекти за две години от Младежка банка- Ловеч. Проект „Младежка банка- Ловеч“ стартира преди две години и обедини над 40 деца и младежи, които сами събраха чрез дарения финансови средства, с които финансираха проекти на други младежи от нашата община.

Организацията на Младежка банка е неформална група от доброволци, която се подкрепя от сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“. Чрез Младежка банка- Ловеч сдружението стимулира инициативността, креативността и създава поле за изява на младежи, които придобиват нови умения и знания. Не на последно място по важност за младите хора и общността ни са и резултатите от финансираните младежки проекти.

В изпълнение на проект „За животните с любов – в Зоопарк Ловеч“, ученици от   ПГВМТ „Проф. д-р Д. Димов“- Ловеч, проучиха интересни факти и потребности на животните от Зоопарк- Ловеч и изработиха информационни табели за посетителите.

„Повече цветове за младите очи“ вдъхна живот на бетонно пространство край река Осъм, зад алеята на космонавта, което беше претворено в творчески Космос. Проектът е изпълнен от ученици от Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, през 2018 г.

„Оцеляване сред природата- умения и практики“ даде възможност на десет деца и младежи да посетят природен парк „Централен балкан“ в Стара планина, хижа „Плевен“, където се обучиха в умения и практики за оцеляване сред природата. Проектът се изпълни от ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

Десет деца и младежи посетиха „Насилието в училище- мит или реалност?“. Проектът постави много въпроси и провокира, макар и неприятните отговори, за които е време да отворим очите си. Театралната постановка се постави в залите на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч и ППМГ през 2017г.

„Първи юни в една седмица“- създаде незабравима атмосфера на игри и забавления за над 400 деца, които се включиха в игри на площад „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч, седмица преди 1юни 2017г.

Включват се и още много забавления, усмивки, приятелства, творчески проекти и обучения, много награди и дарители…to be continued…

 

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg