Плевенската Езикова гимназия ще празнува с приятели в Деня на Европа [ПД]

Образование

С концерт „Езикова гимназия и приятели“ ще празнува елитното училище в Плевен. Събитието е в Деня на Европа – 9 май, който учиниците и педагогическият екип вече 20 години отбелязват подобаващо, посвещавайки го на младите хора – посланици на новото, демократичното, креативното европейско и световно бъдеще.
Концертът ще започне в 18 часа на площад  „Възраждане“. В него ще се включат детски хор „Звъника“, Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“, клуб по спортни танци „Дъга“, студио за модерен балет и хип-хоп „Венда“, студио за модерен балет „Веда“, в които участват ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици. Ще участват и бивши ученици на училището, реализирали се вече в музикалното поприще на национално ниво.

Финалът на празника ще е хоро, което ще поведе ансамбъл „Нашенчета“. То ще прерасне в масово изпълнение, в единение с инициативата, организирана от МОН, под надслов „Розите на България“ и подкрепена от българските общности зад граница във връзка с 11 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий.

Празничният концерт на Езиковата гимназия беше предхождан от разнообразни инициативи, в които участваха ученици и учители: викторина „Познавате ли Русия?“, „Криптография“, „Аз се забавлявам с физика“, „Шах и мат“, „English  Home“ – поезия, „English  Home“ – оратория, „Салса с мен“, Литературно четене на „Малкият принц“ на френски език, викторина „9 май- Ден на Европа“, седмица на немския език, творчески експеримент „Открий гласа си“, „Аниматори в зоопарка“, „В света на животните“, спортни състезания и турнири.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com