Ученици от НУ „Христо Ботев“ се запознаха с тракийски облекла и оръжия [ПД]

Образование

Ученици от НУ „Христо Ботев“ в Плевен се запознаха с тракийски облекла и оръжия и научиха интересни факти за богатата история на траките от Димитър Димитров и Милен Първанов от Регионален клуб „Традиция“ – Плевен, информират от училището. Интересната среща се състоя днес.

Членовете на РК „Традиция“ – Плевен не са платени актьори от театър, а истински родолюбци, които със собствени средства изкупуват и реставрират стари оръжия и носии, за да ги запазят и показват на следващите поколения. Членовете на дружеството работят в различни сфери, но са събрани от една обща кауза – съхраняването на българската история и нейното популяризиране сред младото поколение.

Целта е малките ученици да се запознаят отблизо с историята и да се гордеят с нея, да могат да се докоснат до вещите и да ги разгледат. Това във времето не е правено и голяма част от тези предмети не са съхранени.
Национално дружество „Традиция“ е член на Европейската асоциация на реконструкторите на военно-исторически събития.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com