Плевенските триатлонисти с добро представяне на Балканското в Охрид [ИП]

Последни новини

Триатлонисти от плевенския клуб  „Борислав Доков” постигнаха добро представяне  на Балканското първенство по триатлон, провело се в Охрид. На 15 и 16 септември трима участници от клуба стартираха в западната ни съседка. При изключително силната конкуренция на 80 представители от различни държави, плевенчани успяват да завоюват места между първите 15, като треньорът на клуба ни Иво Илиев се класира четвърти, Валентин Грижов – 13-и, а Стефан Кънчев – 14-и, преминавайки успешно разстоянието от 750 м. с плуване, 20 000 м. с велосипед и 5 000 м. с бягане.

В началото на този месец – 7 и 8 септември, плевенчани пък взеха участие в Държавното първенство по триатлон на основна дистанция, което се проведе в курортния комплекс Камчия. Общо 8 състезатели на клуб „Борислав Доков” – Плевен взеха участие в стартовете, като извоюваха два бронзови медала. Те станаха притежание на Владимир Валентинов при юноши старша възраст и на Иво Илиев при мъжете.
С надпреварата на основна дистанция приключиха националните първенства по триатлон и всички състезатели започват активна подготовка за следващата година. Плевенският клуб също стартира с тренировките за следващия сезон, като набира и желаещи да се състезават в този спорт.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com