Плевенчани почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски с тържествено събитие

Последни новини


В България се проведе паметен ритуал в чест на 151-тата годишнина от смъртта на Васил Левски, известен като Апостола на Свободата. Церемонията се състоя пред паметника на Левски в град Плевен, където граждани от различни възрасти, включително много деца, дойдоха да изразят уважението си към делото на великия български революционер. Присъстваха представители на държавата, местната власт и различни организации, включително ученици от училищата в Плевен.

Паметните събития започнаха с военен ритуал, последван от панихида, отслужена от свещеници. Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, произнесе реч, подчертавайки важността на датата и значението на Левски за българската история и идеалите за свобода и независимост.

Деца участваха в ритуала като рецитираха стихотворението „Завръщането на Васил Левски“ и вокална група изпълни песента „Апостоле“. Всички присъстващи спазиха минута мълчание в знак на почит, а пред паметника бяха поднесени венци и цветя в знак на уважение и признателност към Левски и неговото заветно дело за свободата на България.