Червен бряг почете 151 години от кончината на Васил Левски.

Плевен днес


В град Червен бряг се проведе тържествено събитие в памет на 151-годишнината от обесването на Васил Левски, един от най-изтъкнатите борци за българската свобода. Гражданите се събраха пред паметника на Левски в центъра на града, за да отдадат почит към неговия живот и борба за независимост.

Церемонията започна с традиционно шествие, което тръгна от храм „Св. Софроний Врачански“ и беше водено от местния свещеник и членовете на Регионалния клуб „Крали Марко“. Участие взеха кметът на общината Атанас Атанасов, заместниците му, председателят на Общинския съвет, общински съветници, служители от администрацията, представители на различни политически и неправителствени организации, както и множество учители, ученици, деца и граждани.

В речта си кметът призова всички да помнят и уважават заветите на Васил Левски и да бъдат достойни продължители на неговите идеи. На завършек на речта си, кметът предложи минута мълчание в знак на уважение към паметта на Левски. Паметната плоча за Апостола бе покрита с венци и цветя в знак на благодарност и признание за неговия принос към българската история.

Източник на информацията и снимките за събитието беше община Червен бряг.

Източник на информацията: PlevenZaPleven