Плевенчанката Инна Диловска спечели наградата за дебют в анкетата на БНР „Музикант на годината 2017“ [ПД]

България днес

26-годишната диригентка от Плевен Инна Диловска спечели наградата в категория „Дебют“ в анкетата „Музикант на годината 2017“ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. Отличието й беше връчено на церемония в Първо студио на БНР.

За първи път в 27-годишната история на допитването диригент печели наградата в тази категория. Много слушатели, сред които и плевенчани, гласуваха за Диловска, която беше номинирана за концерта й с Плевенската филхармония през ноември 2017 г в родния й град. Тя имаше честта да дирижира симфоничния оркестър на БНР на галаконцерта на церемонията по награждаване на отличените.
„Много плевенчани ме подкрепиха в гласуването и трябва да знаят, че тази награда не е лично моя, а е на всички хора в Плевен, които имат отношение към класическата музика“, коментира за Plevendnes.com Инна Диловска.

 
Младата диригентка завърши миналата година Музикалната академия в София. Своя дебют като диригент прави през 2013 г. с Академичния симфоничен оркестър (АСО) към НМА. През 2015 г. е гост-диригент на Дамски салонен оркестър – гр. Катовице (Полша) в юбилеен концерт на Лятна Академия на изкуствата – Созопол. По време на обучението си Инна Диловска осъществява около 15 концертни програми с АСО.
През юли 2016 г. участва в майсторски клас по хорово дирижиране с преподаватели доц. Крикор Четинян и Кръстин Настев в гр. Пловдив. Своята магистърска степен по Оперно-симфонично дирижиране завършва с отличие през 2016 в класа на проф. Пламен Джуров и гл.ас.д-р Георги Патриков. В момента Инна Диловска е редовен докторант по дирижиране в НМА.
Снимки: Личен архив

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com