Плевен домакин на детски конкурс „Плевенско славейче“ за песен.

Общество


В Плевен ще се проведе вече традиционният Регионален детски конкурс за народна песен „Плевенско славейче“, който е посветен на именитата оперна прима Гена Димитрова. Събитието се организира от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“.

Участие в конкурса ще вземат 37 малки таланти на възраст между 6 и 11 години, сподели за БТА о.з. подполк. инж. Радослав Георгиев, председател на Управителния съвет на сдружението. Те ще покажат своите изпълнения на сцената на Военния клуб в града, като ще бъдат поделени в три възрастови групи. Във всяка група ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място. От тримата първенци ще бъде избран и носителят на големия приз „Плевенско славейче“.

Журито ще бъде председателствано от музикалния педагог Митко Димитров. В него влизат също музикалният преподавател Венера Василева и о.з.майор Величко Бенеков.

Г-н Георгиев припомни, че конкурсът е посветен на Гена Димитрова, която като дете направила своите първи стъпки в музикалното изкуство именно с изпълнение на народни песни.

Официалното откриване на състезанието ще се състои утре в салона на Военния клуб в Плевен.

/РБ/

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.