Откриват изложба с детски Великденски творби в Плевен на 25 април

Последни новини


В Плевен откриват изложба на детски творби за Великден

На 25 април 2024 г., четвъртък, любителите на детското творчество ще могат да се насладят на изложба на великденски рисунки, картички и украса, създадени в рамките на конкурс, организиран от Община Плевен. Под темата „Великден през моя поглед“, ученици и деца от различни образователни заведения са имали възможността да покажат своята креативност.

В инициативата участваха възпитаници от множество плевенски детски градини, като ДГ „Здравец“, „Вит“, „Малина“, „Биляна“, „Еделвайс“, „Гергана“, „Дружба“, „Зорница“, „Първи юни“, „Славейче“, „Щастливо детство“, „Юнско въстание“, „Звънче“, „Иглика“ и „Синчец“; освен това се включиха и училища като ОУ „Антон Страшимиров“, НУ „Христо Ботев“, ОУ „Лазар Станев“, ОУ „Васил Левски“, НУ „Отец Паисий“, ЦСОП „П. Р. Славейков“ и ПГХВТ „Луи Пастьор“.

Откриването ще се състои в Художествена галерия „Илия Бешков“ от 17.00 часа, където почитателите на изкуството ще могат да разгледат произведенията на малките артисти до 07 май 2024 г. Награждаването на талантливите участници ще бъде на 30 април, от 17.30 ч. също в галерия „Илия Бешков“.