Плевен обявява покана за предложения на проектни идеи за своя План за интегрирано развитие

Последни новини


Община Плевен, като регионален орган, обявява покана към заинтересовани страни за представяне на проектни идеи в рамките на Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма за развитие на регионите (ПРР) за периода 2021-2027. Целта е избор на проекти, които да отговорят на потребностите на местната общност, съгласувани с Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО). Общината има на разположение бюджет от 70 783 146 лева българско финансиране. Кандидатите могат да подават проекти, като минималният размер на финансиране за всяка идея е най-малко 1% от цялата сума, а максимумът е до 50%.

Проектите могат да обхващат области като икономически стимули, енергийна ефективност, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, зелени пространства, образование, здравеопазване, социална сфера, жилищно настаняване и проекти в културата, спорта и туризма.

Документите за кандидатстване и подробности за допускането могат да бъдат намерени на уебсайта на ПРР, както и на началната страница на Община Плевен. Проектните идеи се подават електронно на адрес: [email protected]. За въпроси и уточнения може да се свържете също на този имейл. Подаването на проекти се приема до 21 април 2024 г., 23:59 ч.