Срокът за проектни идеи по Плана на Плевен изтича скоро.

Плевен днес


Община Плевен обявява покана към всички заинтересовани страни за представяне на проектни идеи в рамките на Програма за развитие на регионите (ПРР) за периода 2021-2027 г., фокусирайки се върху Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“. Целта е избирателно финансиране на проекти, които отговарят на потребностите на местната общност и са в синхрон с Плана за интегрирано развитие на общината. Бюджетът, отпуснат за Община Плевен, възлиза на 70 783 146 лв.

Всяка проектна идея трябва да бъде рамкирана в минимум 1% и максимум 50% от общия бюджет, предвиден за общината. Допустимите дейности за финансиране включват мерки за насърчаване икономическата активност, енергийна ефективност, устойчива мобилност, подобряване на пътната инфраструктура и безопасност, както и развитие на зелена инфраструктура, образователни, здравни и социални съоръжения, жилищно настаняване и проекти в областта на културата и туризма.

Пълната информация за кандидатстване и списъкът с допустими дейности са достъпни на официалните интернет страници на община Плевен и на Оперативната програма. Заинтересованите могат да изпратят проектните си предложения на електронната поща на общината.

За допълнителни въпроси и разяснения може да се свържат с общината по електронен път. Подадените идеи ще се приемат до 21 април 2024 г., до 23:59 часа.

Източник на информацията: PlevenZaPleven