Плевен отбелязва 80-годишнината на Георги Константинов с тържествена юбилейна вечер

Общество


От InfoPleven научаваме, че Плевен ще празнува 80-годишната юбилейна вечер на изтъкнатия писател и поет Георги Константинов на 19 февруари. Събитието, посветено на творчеството на местния почетен гражданин, ще се проведе в зала „Катя Попова“ с начален час 17:30. Организацията на вечерта е резултат от сътрудничеството между Дружеството на писателите в Плевен и Общината.

Посетителите ще имат удоволствието да насладят на четене на стихове от Георги Константинов, както и на премиерата на неговата нова поетична книга „Живея високосно“. Специално музикално участие в програмата ще внесат Общински хор „Гена Димитрова“ под диригентството на Анелия Дечева, певецът артист Симеон Владов и бардът Румен Спасов, които ще интерпретират песни, написани на стихове на чествания литературен творец.

Събитието е отворено за всички желаещи, тъй като входът е безплатен, като по този начин отдава почит не само към богатото културно наследство на Георги Константинов, но и предоставя възможност на плевенци и гости на града да се включат в тържествата.