Плевен почете баскетболисти за успех в турнира за Купата.

Общество


Кметът на Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха в сряда представители на БК Спартак, който завоюва второ място на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. На встречата с местната власт се откликнаха главният треньор Любомир Минчев, мениджърът Богдан Петков, треньорът в клуба Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов.

От името на общината д-р Христов връчи кметски Плакет, а председателят на Общинския съвет подари поздравителен адрес.

„За нас плевенските баскетболисти са победители. Искаме да им пожелаем успех и от сърце“, заяви д-р Христов.

„За първи път от близо тридесет години нашият баскетбол отново достигна до финал, било то в първенството или за Купата на България. Наистина, на финала не показахме това, което искахме, но предстои още решаващата част от сезона в Националната баскетболна лига“, коментира мениджърът на клуба Богдан Петков.

„Преди да започне финалният мач в неделя, аз вече казах, че независимо от резултатът, участието ни е изключително постижение“, добави председателят на Общинския съвет.

„Този успех показва, че работим в правилната посока, и е важно да продължаваме да се развиваме. С текущото ръководство на отбора, подкрепата от общината и отделни спонсори, сме наясно, че се движим така, че да постигаме успехи“, уточни доц. Малкодански.

Той подчерта, че общинската администрация търси начини за подобрение на спортната инфраструктура в Плевен с помощта на държавата.

„В Плевен отново ще дойдат славните времена за баскетбола“, каза с увереност капитанът на отбора Маринов.

Информацията в тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.