Плевен предлага безплатни консултации за деца със Синдром на Даун

Общество


В Плевен се предоставят безплатни консултации за деца със Синдром на Даун и техните родители. Тази инициатива се организира от Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания (ЦСРИДУ) в града, според директора Габриела Ованесян.

Основната цел е да се насърчи развитието на децата и да се осигури подкрепа за техните родители. Кампанията е предприета в чест на Международния ден на хората със Синдром на Даун, който се празнува всяка година на 21 март.

„Ние в ЦСРИДУ имаме обширен опит в работата с деца със Синдром на Даун. Целим да достигнем до повече родители, които отглеждат такива деца, и да ги насърчим да се свържат с нас за помощ и подкрепа“, заяви Ованесян.

Консултациите не са ограничени единствено до дните около Международния ден на хората със Синдром на Даун, а ще продължат през цялата година при наличие на нужда. Обслужването не е предназначено само за жителите на Плевен, но и за тези от други общини на региона, които проявят интерес. Към момента две деца със Синдром на Даун вече ползват услугите на центъра, които са напълно безплатни.

Консултациите ще се извършват на адрес ЦСРИДУ, ул. „Даскал Димо“ 7, ет. 1, вх. В. За допълнителна информация и записвания, специалистите могат да бъдат контактирани на e-mail: [email protected] и на телефоните: 064/ 801303 и 0879/911 381.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.