Плевен ще бори кърлежи и бълхи в паркове и квартали.

Общество


Обработка на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще бъде проведена при благоприятни метеорологични условия на 21 и 22 март 2024 година, в съответствие с договора за извършване на услугата, сключен между Община Плевен и фирма „ДДД-1“ ООД. Пръскането ще се осъществява от 20.00 до 9.00 часа и ще засегне жилищните квартали и централната градска част на Плевен, както и алеите в зоната на парк „Кайлъка”, от моста до хотел „Кайлъка”. Ще се използва инсектицидът „Айкън 10 КС“, а на обработените терени ще бъдат поставени информационни табели с предупреждения за невлизане в тях.

Паралелно в същия времеви интервал ще бъде извършена и ларвицидна обработка на застояли води в град Плевен и парк „Кайлъка” с препарата „Димилин 2ТБ”.

В случай на неблагоприятни атмосферни условия, дезакаризацията и дезинсекцията ще бъдат осъществени в алтернативния период от 25 до 27 март 2024 г.

Отговорността за обработването срещу акари на дворовете на детски и учебни заведения носи тяхното ръководство, а за зелените площи в парк „Кайлъка” – Областна администрация – Плевен.

Информацията за статията е предоставена от infopleven.com.