Пожар затвори път между Коиловци и Бръшляница, работят екипи.

Общество


Зарaди пожар е затворен пътят между плевенските села Коиловци и Бръшляница. На терен работят шест екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), а полицаи отбиват движението на автомобили, съобщиха от РДПБЗН.

Още не е ясно каква е общата площ, на която се е разпространил пожарът, но стотици декари са засегнати, според комисар Станислав Атанасов, директор на РДПБЗН – Плевен. Той добави, че фронтът, по който се работи, е приблизително километър и половина. По думите му ситуацията вече се овладява.

„Първият сигнал за пожара постъпи днес в 13:30 часа, като е засегната ечемична нива близо до село Коиловци. Впоследствие възникнаха и запалвания на суха трева на няколко различни места, което наложи изпращането на допълнителни екипи. Допълнителна помощ беше изискана поради комплексността на обстановката и необходимостта от обезпечаване на водоснабдяване с водоноски. Заедно с областния управител инспектирахме всички точки, на които се работеше. Очакваме ситуацията в скоро време да бъде напълно под контрол и най-вероятно ще оставим един пожарен автомобил да дежури през нощта,“ сподели комисар Атанасов. Той подчерта, че няма непосредствена опасност за околните населени места.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.