Възрастна жена загина при нощен пожар в село Малчика.

Общество


Настоящата статия е осигурена от Елина Кюркчиева от БТА:

Жена на 91 години е загинала при пожар тази нощ в пристройка на къща в село Малчика, принадлежащо към община Левски. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Получен е сигнал за инцидента в 02:57 часа. Незабавно към местопроизшествието са изпратени екипи на пожарната и на полицията. След угасяването на огъня е открито тялото на 91-годишната жена, жителка на имота. Нейният труп е изпратен за обдукция, както информира полицията.

Местопроизшествието е било отцепено и е извършен оглед. От ОД на МВР в Плевен съобщават, че причината за инцидента е неправилно ползване на нагревателни уреди. По случая е започнато досъдебно производство.

Друг пожар е бил съобщен тази нощ в 02:40 часа в къща в Плевен на улица „12 август“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожена е техника и обзавеждане, но самата сграда е спасена, добавят от полицията.

Според данни на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), общо 63 пожара са ликвидирани в страната през последните двадесет четири часа. Пожарните екипи са реагирали на 93 сигнала за потенциално опасни ситуации.

Информацията за събитията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.