Полицията в Плевен пресече търговия с фалшифицирани перилни препарати.

Общество


Полицията в Плевен спря незаконното разпространение на перилни препарати с лога на известни марки без разрешението на собствениците на марките, съобщават от пресцентъра на Областната управа на МВР-Плевен.

В хода на специализирана акция, проведена на пазара в Плевен, бяха иззети 388 литра и 20 килограма препарати, разпределени във варели и пликове. Беше установено, че незаконната търговия се извършва на импровизирани пазарски щандове от двама мъже на възраст 43 и 47 години. Те са предлагали перилни препарати в 30 варели с различни размери и два пакета по 10 кг от разнообразни вносни марки. В гараж в Плевен, управляван от 47-годишния, са открити още 59 варели, маркирани с перилни препарати.

Иззетите стоки са предадени с протоколи за доброволно предаване, а са изготвени и актове по Закона за МВР. По случая е уведомена Районната прокуратура в Плевен.

Напомняме, че през февруари в Плевен имаше друга специализирана операция срещу незаконния трафик на стоки, при която на същия пазар бяха иззети както перилни, така и спортни обувки с марки на известни производители.

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА (Българската телеграфна агенция).