Правителството назначи нови областни управители в четири български области.

Плевен днес


Кабинетът одобри назначението на четири нови лица, които ще заемат позиции на ръководители на държавната администрация в областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен, както стана ясно от официалното съобщение на пресцентъра на Министерския съвет.

В Благоевград начело на областната администрация застава Георги Динев, който преди това е изпълнявал ролята на депутат в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание, а също така е оглавявал Общинския съвет в Петрич.

Новото ръководство на област Видин ще бъде представлявано от Ани Арутюнян, досегашен заместник-областен управител. Тя е преподавател в катедра „Политология” на Университета за национално и световно стопанство и има значителен принос в развитието на образователни и изследователски инициативи, ориентирани към укрепването на предприемачеството и подкрепата на малкия и среден бизнес на национално и международно ниво.

Като областен управител на Добрич е насочен Румен Русев, досега заемал позицията на главен секретар на същата областна администрация от 2016 година. Със своето образование в областта на правото и дългогодишен опит в административната сфера, Русев носи знанията и уменията за успешното водене на областните дела. Той е бил и секретар на Община град Добрич.

За местния управител на Плевен е избран Николай Абрашев, който преди го е бил заместник на тази позиция. Професионалният му опит включва работа в плевенската община и специализация в областта на младежкия активизъм, програмите и трудоустройството за младите хора. Той е завършил специалност „Мениджмънт“ във Висшето училище по икономика „Димитър А. Ценов“ в град Свищов.

Виолета Иеремиева, която досега заемаше местата областен управител на Плевен, беше освободена от позицията и в бъдеще ще продължи работата си като заместник-областен управител на същата област.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.