Прогноза: Слънчево в Дунавската равнина, умерен северозападен вятър, повишение налягането.

Плевен днес


Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология в Плевен сочи, че днес в западната част на Дунавската равнина ще имаме предимно слънчево време. Въпреки това, в централните райони сутринта се очаква повече облачност, която постепенно ще се разсее през втората част на деня. Ще усещаме лек до умерен вятър, идващ от запад-северозапад, докато в района на предбалкана и Великотърновската област вятърът ще духа от север. Сутрешните температури се очаква да бъдат около или малко над точката на замръзване, докато дневните ще варират от 8 до 10 градуса, като в някои части на северозапада могат да достигнат до 12 градуса. Предвижда се и повишение на атмосферното налягане.

Над западните склонове на Стара планина сутринта времето ще бъде облачно, но с времето облаците ще се изсветляват. Разсеяването на облачността в централните райони се очаква да е по-късно през деня. Вятърът там ще бъде умерен до силен, духащ отдирекция север-северозапад, като температурите няма да претърпят големи изменения.

В обобщение, прогнозата за региона на Западна и Централна Северна България включва слънчево време на запад, постепенно намаляване на облачността и мирен до умерен прохладен вятър, с температури вариращи от около нулата до средните единици.

Източник на информацията: PlevenZaPleven