Променлива облачност и мъгли за Западна и Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


От 26 до 28 февруари 2024 г., за Западна и Централна Северна България се очаква следното време:

На 26 февруари: Времето ще е облачно с временни изяснявания. В началото на деня в западната част ще има слаба видимост, мъгли по котловините, и места с валежи от дъжд. Ще има слаб до умерен източен вятър. Температурите ще варират от 16° до 18°, като на места по Дунавската равнина може да достигнат и до 20°. Налягането ще се запази стабилно.

Над Стара планина: Облачно, с валежи в западния дял и мъгли около върховете. Вятърът ще бъде умерен до силен от юг. На 1200 м температурата ще достигне около 11°, а на 2000 м – около 2°.

На 27 февруари: Облачността ще бъде променлива, с тенденция към изясняване и слънце. Сутринта очакваме мъгли по равнините и около вътрешни водоеми. Слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 4° и 6°, а максималните – между 14° и 16°. Налягането леко ще се покачи.

По Стара планина: Слънчево, с временно увеличение на облачността и умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще запазят стойностите от предния ден.

На 28 февруари: Облачността остава променлива, като в западната част ще има повече облаци, а в централната – предимно висока облачност, през която ще се вижда слънцето. Отново има очаквания за мъгли сутринта. Без съществен вятър, но следобед – слаб от североизток. Температурите ще се повишат малко. Налягането ще стои без промяна.

Върховете на Стара планина ще бъдат облачни с краткотрайни изяснявания, и ще духа умерен югоизточен вятър. Температурите ще останат непроменени.

Синоптикът Валентина Радойска предоставя прогнозата за времето.