Променлива облачност и силен вятър в Западна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България от 25 до 27 януари 2024 представя разнообразни метеорологични условия. Атмосферното налягане, измерено в град Плевен, е 997.7 hPa, а температурата в ранните часове е 6.6°C.

На 25 януари се очаква променлива облачност, умерен до силен вятър от запад-северозапад и максимални температури между 6° и 8°. През втората половина на деня налягането ще се покачва слабо. В горските райони на Стара планина ще е облачно с валежи от сняг над височина 1500 метра и дъжд по-ниско. Вятърът в горите ще бъде бурен от северозапад с температури около 2° на 1200 м и около -6° на 2000 м.

Прогнозата за 26 януари предвижда преобладаващо слънчево време, с временни увеличения на облачността и възможни брифинги дъждове в централната част на Дунавската равнина. Вятърът ще продължи да бъде умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще останат през нощта между 2° и 4° и през деня между 6° и 8°. В горските райони на Стара планина се очаква облачност, сняг в централните части и силен до бурен северозападен вятър.

На 27 януари ще е облачно с валежи от дъжд и места сняг, а вятъра постепенно ще отслабва към вечерта. Минималните температури ще бъдат между -1° и 2°, а максималните между 6° и 8°, като в Дунавската равнина ще са с 2-3° по-ниски. Налягането ще се повиши, а в планинските райони валежите ще продължат със силни северозападни ветрове.