Променлива облачност и слаби ветрове над Западна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето в Западна и Централна Северна България за 30 януари и началото на февруари 2024 година предвижда променлива облачност, като на някои места ще преобладава слънчево време. На 30 януари в региона ще има слаб до умерен вятър от североизточно направление, като температурите ще се колебаят между 3° и 5°С. В района на Стара планина през деня облаци ще покриват планинския масив, като вятърът ще бъде умерен от север-североизток. Температурата на височина 1200 м ще достигне около -3°С, а на 2000 м – около -10°С.

В средата на седмицата, на 31 януари, се очаква слънчево време с леки местни ветрове и температури, които ще варират между -6° и 6°С. Атмосферното налягане ще започне да спада. В планинските райони на Стара планина времето ще остане слънчево с умерен вятър от север-северозапад и максимални температури около 2°С на 1200 м и -4°С на 2000 м височина.

През четвъртък, 1 февруари, повечето райони ще се радват на слънчево време със слаби ветрове от запад-югозапад и температури между -4° и 12°С. Налягането ще продължава да се понижава. Във високопланинската част времето ще бъде слънчево с температура на 1200 м около 4°С и около -2°С на 2000 метра.

(Дежурен синоптик: Валентина Радойска)