Променливо време и валежи в западна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето в Западна и Централна Северна България за периода 22.03.2024 г. – 24.03.2024 г. предвижда променливи метеорологични условия.

На 22 март, след замерване на атмосферното налягане от 1000.7 hPa и температура от 4.0°C в 08:00 сутринта в Плевен, се очаква променлива облачност, особено значителна в централната част на Дунавската равнина, с максимални температури между 11° и 14°. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-север, като атмосферното налягане ще се повиши. Над Стара планина също се очаква променлива облачност с умерен северозапад-северен вятър, който вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад.

На 23 и 24 март се предвижда преобладаващо слънчево време със слаб южен вятър. Температурите ще варират между 0° и 2° за минимум и между 16° и 20° за максимум, като атмосферното налягане ще се понижава. Над Стара планина се очаква слънчево време с подобни температури.

На 24 март, неделя, облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, с вечерни валежи от дъжд и усилване на вятъра, което ще доведе и до нахлуване на студен въздух. Минималните температури ще бъдат относително високи – между 6° и 8°, а максималните – между 18° и 20°. Очаква се вечерта височините на Стара планина да преживеят понижение на температурите и валежи предимно от сняг.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска.