Психолози съветват как да реагираме на агресия и обиди.

Плевен днес


Мнозина се сблъскват с поведение, включващо подигравки и обиди от страни на околните, като това може да се случва ежедневно. За да защитим душевното си здраве и да управляваме по-добре ситуацията, психолозите са предложили няколко стратегии.

Първо, можем да използваме мълчанието като средство, като така показваме, че подигравките и провокациите не ни засягат. Второ, можем просто да отговаряме с едни и същи фрази на всички грубости, показвайки безразличие. Трето, можем да променим отношението си към агресията и да я възприемем като признание, че сме интересни и отличаващи се лица. Четвърто, използването на сарказъм и хумор може да ни помогне да оборим грубостта с умение. Пето, ако бъдем поставени в ситуация на обида, можем да зададем въпрос, който може да накара нарушителя да се замисли и понякога дори да се извини.

Най-важният съвет обаче е да запазим самоконтрола си във всички ситуации. Научаването как да се справяме с насилието и агресията в ежедневието е ключово за личното ни благополучие.

Източник на информацията: PlevenZaPleven