„Първи художествен пленер сред водни лилии събира артисти от цялата страна на ферма близо до Плевен“

Последни новини


България се подготвя за изкуствено събитие сред природата, което ще събере художници от цялата страна. Първият художествен пленер на открито с водни лилии предстои да се разгърне в рамките на шест дни – от 20 до 25 май 2024 г., във фермата за водни лилии до с. Опанец, област Плевен. Инициативата е вдъхновена от Клод Моне и е организирана от Дойчин Владимиров – управител на фермата, съвместно с Община Плевен.

„За нашата ферма е чест да домакинства на такова уникално събитие, което предоставя възможността занимаващите се с изкуството да творят сред вдъхновяващата красота на водните лилии,“ заяви Владимиров.

Творческият процес ще продължи от зори до залез, като участниците сами избират кога да рисуват. Предвидени са специални условия за експониране и възможна продажба на творбите. Заявките за участие се приемат до 19 май, като официалното откриване на пленера ще бъде на 20 май от 10 часа.

В последния ден, 25 май, фермата ще посрещне гости и външни посетители, а също така ще се състои официално тържество, на което ще бъдат отличени трите най-впечатляващи творби от пленера. Жури ще отсъди победителите, които ще получат награди за своето изкуство.

За повече информация и детайли относно записването и регламента на пленера, посетете уебсайта на организаторите: https://konkurs-bg.com/products/product_id/7741.