„Рилски спортист пада в Самоков; Арнет се бори, но Спартак Плевен побеждава“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Рилски Спортист претърпя първото си поражение от старта на плейофната фаза на Сезам НБЛ, отстъпвайки на Спартак Плевен с резултат 71:77 във втория полуфинален двубой проведен в зала „Арена Самоков“. Алън Арнет изпъкна сред играчите на домакините с изключително представяне. Американският играч превъзхождаше конкуренцията и водеше листата с точките за своя отбор, като се опита да възпламени борбен дух за обрат през последната четвърт, но отделените усилия не доведоха до желания резултат. Заставайки в редиците на самоковци, Арнет записа в актива си 18 точки, 8 борби, 1 асистенция и 2 блокади за игровото време от 30 минути.

„През третата част, нашите опоненти имаха възможността да изпълнят 16 свободни хвърляния. Нашият отбор прояви по-ниска степен на агресия. Бройката от 16 е изключително висока, което е истинска лудост. Не правя оценка за честността, просто отчисленият брой е прекомерен.“, бяха думите, които оценяваха игровата ситуация.

По питането за своето представяне Арнет заяви, че се стреми към търсене на възможности за реализация, благодарение на подкрепата от страна на своите съотборници. Той призовава екипа да демонстрира повишена агресия като основен фактор за успех в предстоящата трета среща.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com