Четири Отбора Постигнаха Четвъртфиналите на Турнира U17 в Ботевград

БАСКЕТБОЛ Спорт


Излъчени са останалите отбори, които продължават битката си на националния юношески баскетболен турнир до 17 години в Ботевград. Препуските за следващата фаза на състезанието се заработиха от четири състава в завършилите игри на стартовия ден от турнира. Тимовете, които успяха да надделеят в своите осминафинални срещи, са Тунджа Ямбол, Спартак Плевен, Ънстопабъл и Миньор 2015.

Отборът на Тунджа Ямбол се наложи над Локомотив София с резултат 90:70 в началния двубой в „Арена Ботевград“, докато Спартак Плевен одобри триумфа си над Академик Бултекс 99 с резултат 78:64. Междувременно, Ънстопабъл успя да се изправи срещу БУБА Баскетбол с победа 75:74, а Миньор завърши осминафиналите с убедителен успех над Дунав 2007 Русе, отбелязвайки 101:42.

Преди тях, в следващата фаза на състезанието вече се бяха класирали ЦСКА, Шумен, Черно море Тича и Балкан. Четвъртфиналите са насрочени за утрешния ден (петък), като битката ще започне с двубой между ЦСКА и Тунджа от 12:00 ч. Последван от срещата между Шумен и Миньор в 14:30. От 16:00 ч. Черно море ще се изправи срещу Ънстопабъл, и последният мач за деня ще противопостави Балкан на Спартак, началото на който е планирано за 18:00 ч.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА ЮНОШИ U17
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com