Румен Петков иска широка антистатуквото коалиция за изборите.

Общество


Очакваме да сформираме широка коалиция срещу статуквото и „сглобката“ за предстоящите избори. Това сподели днес председателят на ПП АБВ Румен Петков на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен. Той уточни, че целта е коалицията да бъде създадена както за изборите за Европейски парламент, така и за предсрочните парламентарни избори.

„Изразихме готовност да започнем диалог с всички леви сили, в това число и с БСП. Не мога да разбера защо БСП предпочита самоизолацията, отхвърляйки и изключвайки свои активисти – от Бургас през Плевен до София. На „Левицата!“ ни се струва, че обединението на левите сили е безальтернативно и всяко разединение играе в полза на определени интереси“, коментира Румен Петков.

Той изрази мнение, че от желанието и волята на българските граждани зависи какво ще стане на 10 юни. „Надявам се този път да направим разумен избор, който ще ни даде чувството, че наистина имаме държава. Всеки българин трябва да осъзнае, че участието в изборите е негово право и отговорност“, подчерта лидерът на ПП АБВ.

Петков също така посочи необходимостта от пълно разкриване на случващото се в Агенция „Митници“. „Нещата не трябва да остават скрити за обществеността, тъй като полуистините водят до деморализация и отвращение от държавните институции“, заяви той. По думите му е абсурдно твърдението на главния секретар на МВР Живко Коцев, че е подал оставка под натиск.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.