Свилен Трифонов: Целим три мандата с амбициозна програма и хора.

Общество


Статията е преведена на български език, като в края е добавена информацията, че тя е предоставена от кореспондент.

Свилен Трифонов, втори в листата с кандидати за народни представители от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ) в 15-ти изборен район – Плевен и депутат в 49-о Народно събрание, заяви днес пред журналисти: „Винаги съм бил оптимист и считам, че е редно да се борим за три мандата. Това е високо поставена цел, но имаме здрава основа, на която да стъпим.“ Лидер на листата е бившият министър на икономиката Богдан Богданов.

Трифонов допълни: „Листата ни е съчетание от опит, младост, експертност и възможности. Имаме ясна програма и цели, както и хората, които да ги реализират.“

По думите му кампанията в района ще протече безпроблемно, защото ще могат да обяснят на избирателите какво са свършили, какво не са успели заради липсата на време и какво целят да постигнат в бъдеще. „Е време да покажем, че имаме разум да говорим по темите, които са важни за хората“, каза той.

Областният координатор на ПП-ДБ Людмил Софрониев, също коментира, че реформите в страната трябва да продължат и че коалицията има амбицията да бъде първа политическа сила. Той критикува ГЕРБ и ДПС за предизвикването на предсрочни избори с цел запазване на властта. „Има приоритети за нас, като възстановяването на индустрията в Плевен, преодоляването на демографската криза и подобряването на достъпа до здравеопазване и социални услуги“, посочи Софрониев.

Кандидатската листа на ПП-ДБ, включваща 16 кандидати, беше подадена днес в Районна избирателна комисия в Плевен.

/ТТ/

Информацията в статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.