„Синя България“ с кандидати за избори в Плевенски регион.

Общество


Политическа коалиция „Синя България“ обяви своето участие с листа от кандидати за народни представители в Плевенски избирателен район на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни. Тази новина бе съобщена на днешна пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.

Иван Петков, член на националното ръководство на „Консервативно обединение на десницата“ (КОД), което е част от коалицията, заяви, че е време за дясна, консервативна, европейска, българска алтернатива на настоящата политическа ситуация. Той подчерта, че партиите в коалицията се обединяват от идеята, че „нашата къща, нашата територия гори и сме се събрали кръг от хора, които искат да потушат този пожар“.

Петков също така сподели, че в листата на коалицията за евроизборите ще бъде включен и кандидат от Плевен. По думите му представителите на „Синя България“ в Европейския парламент ще се борят за интересите на нашата страна, „да не бъде за пореден път разменна монета, безгласен звук, защото в крайна сметка нашата вътрешна и външна сигурност е най-важна, за да продължим да съществуваме като общество“.

Мирослав Евтимов, още един член на националното ръководство на КОД, открои основните предизвикателства, пред които сега е изправена държавата, като спиралата от дългове, инфлацията, демографския срив и трудностите пред бизнеса поради административната тежест. Коалицията обеща да представи своите предизборни приоритети за развитието на страната, както и за област Плевен.

„Синя България“ се ангажира да води позитивна кампания, избягвайки нападки към своите опоненти и заяви желание да организира предизборен дебат с водачите на листите за Плевенски избирателен район.

Коалицията е продължение на „Синя София“, която участва в местните избори през 2023 година, и включва такива политически сили като КОД, „Консервативна България“, „Българска нова демокрация“, НДСВ, движение „България на гражданите“, „Радикалдемократическа партия“, „Движение демократично действие“, БЗНС и други.

Информацията за статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.