Слънце и вятър през уикенда, дъжд във вторник и сряда.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето за Западна и Централна Северна България за периода от 18 до 20 март 2024 г.:

На 18 март сутрешните температури и налягане в Плевен са 8.0°С и 995.5 hPa. Очаква се слънчево време до обед, като в котловините може да има мъгла. Следобед ще има увеличение на облачността и ще духа умерен до силен северозападен вятър, особено в предбалкана. Температурите ще достигнат максимуми от 14° до 16°С. На планинските върхове до обяд ще има мъгла и умерен северозападен вятър. Температурите на 1200 м ще бъдат около 9°С, а на 2000 м около 0°С.

На 19 март се очаква облачно време с възможност за валежи от дъжд в предбалканските райони през следобеда и вечерта. Вятърът ще бъде умерен от северозапад, преминаващ в североизточен. Температурите ще са между 3° и 6°С на сутринта и между 10° и 12°С през деня. В планините се очакват дъждове и снеговалежи над 1300 метра, с умерен до силен северен вятър. Температурите на 1200 м ще бъдат около 4°С, а на 2000 м около -2°С.

На 20 март прогнозата е за променлива облачност и слаб до умерен вятър от западната четвърт. Температурите на сутринта ще са около и малко над 0°С; дневните температури ще достигнат 10° до 12°С, като в северозападните части ще бъдат с няколко градуса по-високи. В планините се очаква променлива облачност и умерен вятър от северозапад-север с температури без голяма промяна спрямо предния ден.

Синоптикът Валентина Радойска информира, че атмосферното налягане ще се понижи на 18 март, след това ще започне да се повишава от 19 март и още малко на 20 март.