Слънчево време, дъжд и гръмотевици в Северозападна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за периода от 15-ти до 17-ти април 2024 г. предвижда променливи метеорологични условия за Западна и Централна Северна България.

На 15-ти април се очаква слънчево време със слаб до умерен вятър от югозапад-юг. Максималните температури ще варират между 30° и 33°. Атмосферното налягане ще е в процес на понижаване. В района на Стара планина също ще преобладава слънчево, но с умерен до силен вятър от юг-югозапад, като максималната температура на 1200 м е прогнозирана да бъде около 24°, а на 2000 м – около 14°.

На 16-ти април до ранния следобед времето ще остане слънчево, след което се очаква заоблачаване и краткотраен дъжд в западната половина от региона през нощта. Вятърът ще се усили през деня до умерен от югозапад-запад. Дневните температури ще бъдат между 28° и 30°, а минималните – между 16° и 18°.

На 17-ти април се предвижда облачно и дъждовно време с възможност за гръмотевици и градушки. Ще има умерен вятър до обед от югозапад, променящ се на северозапад-запад и допринасящ за навлизането на студен въздух. Това може да доведе до спад на температурите до стойности между 18° и 20° за централните части и дори по-ниски температури в западните области. През нощта ще има сняг над 1600м надморска височина в Стара планина, с бурен до ураганен вятър от юг.

Тази прогноза е предоставена от дежурния синоптик Валентина Радойска.