Слънчево и топло в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


В периода от 11 до 13 април 2024 година, в регионите на Западна и Централна Северна България се очаква предимно слънчево време, с леко повишение на облачността в късните следобедни часове и вечерите, но без значителни валежи.

На 11 април в Дунавската равнина ще има известно образуване на купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизточно направление. Максималните температури се очаква да достигнат между 24° и 26°, докато атмосферното налягане ще расте.

За следващите два дни, на 12 и 13 април, предвижда се запазване на слънчевото време, с временни увеличения на облачността. На отделни места може да превали и слаб дъжд. Ветровете ще останат слаби до умерени от северната четвърт, а температурите ще се движат между 9° и 26°, като в някои западни части могат да достигнат до 28°. Атмосферното налягане ще остане високо без значителни промени.

В планинските райони на Стара планина температурите ще бъдат малко по-ниски, с максимуми около 17°-19° на 1200 метра и около 6°-10° на 2000 метра. Вятърът ще бъде умерен до силен от север.

Дежурният синоптик за тези прогнози е Валентина Радойска.