Смениха държавните представители в Надзорния съвет на Здравната каса.

Плевен днес


Министерският съвет прие Решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на държавата бяха определени Петко Стефановски, Иванка Динева и Стефан Белчев, които заменят съответно Михаил Околийски, Илко Гетов и Георги Клисурски.
Назначен за председател на Надзорния съвет на НЗОК е Петко Стефановски.

Доц. д-р Петко Стефановски в момента заема позицията заместник-министър на здравеопазването. Завършил е „Медицина“, както и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ в Медицински университет – Плевен. Специализирал е „Спешна медицина“ и „Анестезиология и интензивно лечение“ в същия университет. От 2014 г. е член на преподавателския състав в катедрата по Анестезиология и интензивно лечение в МУ – Плевен и е ръководил „Спешно отделение“ в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.

Иванка Динева има 22 години професионален опит в здравния сектор на различни ръководни позиции. В момента е Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Работата и се фокусира върху контрола на медицинската дейност в лечебните заведения и надзора на процеса по регистрация на лечебни заведения, също така и над дейностите, свързани с трансплантации и донорство в страната. Динева е завършила образователно-квалификационна степен бакалавър по „Стопански и финансов контрол“, магистър по „Счетоводство и контрол“ и магистър по „Право“.

Стефан Белчев, който в момента е заместник-министър на финансите, има 28-годишен професионален опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Притежава научен докторат по икономика в сферата на счетоводната отчетност и финансовия анализ на стопанската дейност. Бил е финансов ревизор, директор на „Вътрешен одит“ в Министерството на финансите и директор на „Методология на контрола и вътрешен одит“ в същото министерство. Заемал е поста директор на Агенцията за държавна финансова инспекция и на дирекцията „Контрол върху капиталовите инвестиции“.

Информацията в тази статия е предоставена от dnes.bg.