Старт на данъчната кампания в Плевен за имоти и автомобили.

Плевен днес


Община Плевен стартира кампанията за плащане на данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства за 2024 година. Според информацията на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси“, собствениците могат да използват 5% отстъпка, ако платят задълженията си на една сума до 30 април на текущата година. Възможно е също така плащането да се раздели на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври, но в този случай отстъпка няма да има.

Плащанията могат да се направят както в брой, така и по банков път, включително на касите на Изипей навсякъде из страната или онлайн. В Дирекцията има оборудване с ПОС терминали за улеснение на плащанията с банкова карта. Задълженията от еднакъв вид се изплащат в хронологически ред, както са възникнали.

От самото начало на 2024 година се приемат плащания за предходни периоди.

Дирекцията работи с клиенти на адрес ул. „П. Р. Славейков“ № 21 и е отворена от 8:30 до 16:30 часа без прекъсване. Актуална информация за размера на дължимите суми, банковите реквизити и кодовете за плащане е налична на място, по телефон и на уебсайта на Община Плевен – www.pleven.bg.

Източник на информацията: PlevenZaPleven