Времето: слънце, мъгли и снеговалежи в Западна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България от 24 до 26 януари 2024 предвижда различни метеорологични условия в региона. На 24 януари в Дунавската равнина ще има слънчево време с краткотрайно увеличение на облачността. Сутринта може да се образува мъгла, която се очаква да изчезне с настъпването на деня. Вятърът ще бъде слаб до умерен, духащ от запад-югозапад, а максималните температури ще варират между 4° и 6° градуса, като на места с продължителна мъгла ще са малко по-ниски. През нощта ще се стане облачно и вятърът в Стара планина ще се засили до бурен, като може да провали сняг.

На 25 януари се очаква променлива облачност, като облачността временно ще бъде съществена, и ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще бъдат около, или малко над 0 градуса сутринта, и ще достигат максимални стойности между 6° и 8° през деня. Очаква се по-силен вятър в Стара планина и вероятност за снеговалежи.

На 26 януари времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще се задържи силният северозападен вятър, а температурите ще бъдат приблизително същите, със стойности между 6° и 8° градуса за дневните максимуми. В планините ще има променлива облачност с нови снеговалежи и също така силни ветрове.

Атмосферното налягане в региона ще остане почти непроменено в първия ден, след което се очаква да намалее и накрая да се покачи отново. Прогнозата е изготвена от дежурния синоптик Валентина Радойска.