Плевен и Крайова търсят общи туристически и бизнес възможности.

Плевен днес


На информационна среща в Плевен, проведена в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“, се обсъдиха възможностите за сътрудничество между градовете Плевен и Крайова. Инициативата беше организирана съвместно от председателя на Общинския съвет в Плевен доц. д-р Иван Малкодански и Браншовата бизнес камара с идеята да се развие туризма и да се създадат контакти в други области като индустрията, ИТ технологиите и медицината.

По време на срещата бяха обсъдени перспективите за туризъм и образование, с акцент върху презентацията на международното летище Крайова и неговите ниски летищни тарифи. Обсъждани бяха проекти за увеличаване на сигурността и изграждането на нов терминал. От българска страна участие взеха и военни летищни представители, които споделиха възможностите за обучение на пилоти в района на Плевен.

Кметът на Община Плевен, д-р Валентин Христов, заяви подкрепата си за всяка инициатива, подпомагаща развитието на туризма, и наблегна на необходимостта от комплексен подход към тази област.

Срещата привлече също така интереса на представители от Румъния, които подчертаха своята готовност за партньорство с Плевен.

На края на срещата беше отправена покана за последващ форум в Крайова, където ще се продължи диалогът за туристическия потенциал на двата града. Инициативата включваше и общински съветници от Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven