Представители на местна власт и бизнеса от Плевен и Крайова проведоха обсъждане на възможностите за развиване на туризма между двата града.

Общини Общински съвет Плевен


Представители на местната власт и бизнеса от Плевен и Крайова се събраха на информационна среща в залата „Гена Димитрова“ с цел да обсъдят възможностите за развитие на туризма, както и други видове сътрудничество между двата града. Инициативата беше организирана от председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и Браншовата бизнес камара, като целеше да се намерят перспективи за партньорство в туризма и други сектори като ИТ технологиите и медицината.

В хода на срещата се акцентира на възможностите, предлагани от международното летище Крайова, подчертавайки неговата стратегическа позиция и ниските летищни тарифи, както и текущите проекти за подобрение на сигурността и изграждането на нов терминал. Споделени бяха мнения и за образователния потенциал, като представители на военновъздушните учебни заведения от Плевен предложиха варианти за съвместна подготовка на пилоти.

Кметът на Плевен подчерта общинската подкрепа към инициативи, насърчаващи туризма, отбелязвайки необходимостта от всестранен подход в тази област и приветствайки всички идеи, които могат да допринесат за неговото развитие.

Срещата се радваше на интерес и от страна на представители на Търговско-промишлената Камара от Румънския окръг Олтения, които също изразиха готовност за сътрудничество с Плевен. Общински съветници от Плевен приеха покана да проведат подобен форум в Крайова, за да представят туристическия потенциал на двете места.