„Таня Маркова вдъхнови с поезия на среща в НЧ „Съзнание“.“

Плевен днес


В навечерието на Международния ден на жената – 8 март, в Народно читалище „Съзнание 1894“ в село Асеновци се състоя творческа встреча с поетесата Таня Маркова. Родена и израснала в Асеновци, Тъня впоследствие се преместива в село Градище, където живее и понастоящем след създаването на семейство.

Поетесата изпитва трудности в живота, които я карат да открие истинската си същност. Таня използва стихотворението като средство за изразяване на своите емоции, като в своята стихосбирка „Четири букви от огледалото“ тя изразява своята болка, вяра, любов и нежност. Чрез поезията, тя се лекува духом, съживява миналото, предизвикателствата на настоящето и надеждата за бъдещето.

Стихотворенията на Таня са емоционални и докосващи, а разговорът с нея е изпълнен с усмивки и сълзи. Тази среща е първата публична представя на поетесата и нейния дебютен том. Таня Маркова получава пожелания за здраве и творчески успех. Организаторите очакват с нетърпение следващите ѝ творби и срещи с нея. Книгата е достъпна за читатели в библиотеката на читалището в село Асеновци. Информацията е предоставена от Петранка Стефанова, секретар на читалището.

Допълнителната информация в новината включва събития като работилница за мартеници в село Асеновци и празненства на Трифон Зарезан и Свети Валентин в региона.

Източник на информацията: PlevenZaPleven