Театър „Азарян“ открива обновен с премиера на „Семейство Едисън“.

Общество


Театър „Азарян“ открива врати с премиерата на новата си постановка, разработена изцяло в преобразеното му пространство, предават от НДК.

„Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е продукция на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ от Плевен, реализирана в партньорство с НДК. В спектакъла участват актьорите Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева, а режисурата е поета от Антон Угринов.

Пиесата е базирана на текстове на известния световен комедиен драматург Нийл Саймън, който е признат за виртуоз на бродуейската комедия. По-специално, спектакълът „Затворникът от второ авеню“ е изигран за пръв път на Бродуей през 1971 година, а през 1975 година е създадена и филмовата адаптация със същото име.

След официалното откриване, театър „Азарян“ ще продължи да бъде епицентър на разнообразни сценични изкуства, гордейки се с уникалната си в България амфитеатрална зала и сцена, оборудвана с внушителни технически възможности, споделят от НДК. От институцията добавят, че фоайето ще посреща гостите си с нови стилни стъклени прегради и тържествен червен килим при главния вход, докато интериорът е обновен и обогатен с растителност.

Според отговорници от НДК, залата ще продължи да е домакин на театрални и музикални спектакли, танцови представления, конференции и различни други мероприятия.

Информацията за статията е предоставена от БТА.