„Плевенска културна програма: Откриване на Пролетен салон, поетични вечери и театрални спектакли в седмицата от 22 до 28 април“

Последни новини


Плевенски художници празнуват пролетта с изложба и богата културна програма

Арт Център Плевен събира талантите на града в рамките на една наситена със събития седмица, предлагайки на жителите и гостите на града разнообразие от културни занимания.

На 23-ти април, вторник, в Градската градина се открива Пролетния салон на плевенските художници. Организирани от местното представителство на СБМХ, Дружеството на плевенските художници и с подкрепата на Община Плевен и Арт Център Плевен, творби от различни области като графика, живопис, текстил, скулптура, дървопластика и керамика ще бъдат представени. Очаква се откриването да започне в 18:00 часа.

В Художествената галерия „Илия Бешков“ се провеждат безплатни арт занимания с деца всяка събота, където под ръководството на музейния педагог Невелина Янакиева, малките посетители имат възможност да се докоснат до творчеството и изкуството.

Творителница „О`Писменехъ“ пък предлага поетична вечер с Детелина Стефанова на 26 април, петък. Почитателите на поезията ще имат удоволствието да се насладят на стиховете на родената в Добрич творческа личност, живееща и творяща в Ямбол. Началото е насрочено за 18:00 часа.

Театралните любители ще могат да се насладят на различни представления в ДКТ „Иван Радоев“. Сред тях са гостуващата постановка „Морфин“ по Михаил Булгаков, която носи две престижни отличия – награда „Икар“ за режисурата на Кристина Беломорска и номинация „Аскеер“ за целия екип. Освен това репертоарът включва събития за децата – театър „Грозното патенце“ и „Лакомият змей“.

НЧ „Съгласие 1869“ ще представи музикална вечер с винилите на Лили Иванова и празнична програма по случай 45-годишнината на ФА „Мизия“, както и литературни четения.

За страстните книголюбители, ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ подготвя среща с Иван Митев и литературно четене за пролетта. А за най-малките, НЧ „Съгласие 1869“ раздават безплатни пропуски за кукления театър „Приключенията на кученцето Карла“.

На 26-ти април, петък, плевенските художници на художествените занаяти ще представят своите творби в Орешак със своя Великденска изложба, като официалното откриване е предвидено за 18:00 часа.

Плевенският културен афиш предлага калейдоскоп от събития, които обещават да направят последната седмица на април вълшебна и незабравима за всички ценители на изкуството и културата.