Любо Киров отличен в „Forbes“ за предприемачество на световно ниво

Плевен днес


Любо Киров е сред световните личности с предприемачески дух, представени в селекцията на американския Forbes. Статията наречена „World Of Forbes: Stories Of Entrepreneurial Capitalism Across Our 42 International Editions“ показва глобален изглед към бизнес ландшафта на шест континента, представен от списанието. Включен е по един представител от всяка от 42-те държави, където се издава престижното издание.

Любо Киров бе на корицата на Forbes България в началото на 2024 година, давайки началото на дискусия за бизнес аспектите на шоубизнеса. Статията в Forbes е тази, която го поставя сред избраните от американската редакция.

„Списъкът на върховните знаменитости на Forbes България включва поп изпълнителя Любо Киров, на 51 години, чиито приходи от турнета достигат 830 000 долара след пускането на най-продавания албум в страната за 2022 г. Той използва светлината на прожекторите, за да застъпи прозрачността в забавната индустрия – от данъците до продажбата на билети,“ пише в статията за Любо Киров.

„Турне 2023“ на Любо стана най-продаваното събитие на поп изпълнител за същата година според класацията на популярната платформа за продажба на билети Eventim. Над 25 000 души лично присъстваха Любо Киров по време на десетте концерта в България, които бяха предварително изцяло разпродадени.

През тази година се очаква и „Ново турне 2024“ с участия в страната и върховен концерт в зала „Арена София“. Серията от музикални събития ще започне в родния град на Киров, Плевен с две дати – 10 и 11 юли, последвани от Варна на 13 юли, Стара Загора на 18 юли, Бургас на 21 юли, Пловдив на 7 август и Велико Търново на 9 октомври. На 28 ноември, Киров ще се завърне в „Арена София“ за едно грандиозно шоу, което е същото място, където през 2021 г., по време на COVID-19 кризата, той проведе едно от най-значимите музикални събития в страната.

„Ново турне 2024“ обещава да бъде изцяло ново преживяване за феновете на Любо Киров. В момента той работи върху албум, който се очаква да излезе през тази година, и в сътрудничество със своя екип подготвя ново музикално шоу.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.