Успешна учебна година отчете Езиковата гимназия в Плевен [ПД]

Образование

Ева Петкова – XII е клас – лауреат на националния кръг на олимпиадата по френски език,
и преподавателката й Румяна Гетманова – старши учител по френски език.
Успешна учебна 2017/2018 година за ученици и учители отчетоха в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен. Тя започва със спечелен конкурс по програма „Евроскола”, спечелено звание „Училище – Европейски посланик”, успешно завоювани сертификати по английски и френски езици, немски дипломи – DSD1, участие в IV научна сесия на УчИ БАН и в Национално състезание по природни науки и екология, награда от Панаира на науката и иновациите, с дипломи от фондация „Еврика”, с призови места на външното оценяване по дигитални компетентности, спечелен проект по „Еразъм+“, спечелен проект по Национална програма „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование”, припомнят от учебното заведение.
Гимназията се представи достойно на националните кръгове на ученическите олимпиади по всички чужди езици, изучавани в училището.
По френски език Ева Петкова, ученичка от XII е клас, завоюва лауреатско звание, второ и четвърто място по испански език, четвърто място по английски език, пето място в страната по руски език.
Изключително се представи и Пламен Георгиев, ученик от XI д клас, класиран едновременно на национален кръг на две олимпиади – по немски език и по руски език. На националния кръг на олимпиадата по гражданско образование той завоюва второ място и поощрителна награда.
Освен на националните олимпиади, възпитаници на гимназията се представиха и на националния кръг на Многоезичното състезание – пет от тях в профил немски език/английски език и един с профил английски език/руски език с втори резултат в страната.
На националното състезание по немски език на издателство „Клет” Гимназията печели второ място, на Националното състезание по творческо писане – трето място, на националния конкурс „Великите физици на Европа” – второ място и поощрителна награда.
По традиция се очакват призови места и от спортните състезания, които предстоят.
Успешно бяха реализирани и международните срещи по проекта „Еразъм+“, ученическия обмен с Франция и Зимното училище по руски език в Москва.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com