Ученици отзначени за успех в Международната олимпиада „КИНГС“.

Плевен днес


Четвъртокласници от Средно училище „Христо Смирненски” в град Койнаре бяха отличени за своите постижения на Международната олимпиада по математика „КИНГС” след като достигнаха до финалния етап. Те получиха дипломи за своите високи резултати, а информацията бе предоставена от Община Червен бряг.

Кметът на общината, Атанас Атанасов, и заместник-кметът вручиха дипломите на учениците и поздравиха техната учителка, г-жа Теменужка Костовска, която ги е подготвяла за олимпиадата. Г-н Атанасов подчерта значението на иновативните практики в образованието и насърчи учениците да продължават да се стараят, като им напомни, че усилията им ще бъдат възнаградени.

Учениците попадат в иновативна паралелка, където изучават „Дигитална математика” чрез модел 1:1, като всеки екипиран с лично електронно устройство за обучение. Директорът на училището, г-жа Даниела Цоньовска, благодари за вниманието и обясни, че целта е да се насърчат талантите на учениците, да се развият техният състезателен дух и да научат да мислят творчески.

СУ „Хр. Смирненски” в Койнаре активно участва в образователни проекти и отскоро се включва в програмата „Училища за пример” на Фондация „Заедно в час”, като цели да повиши квалификацията на своите преподаватели.

Източник на информацията: PlevenZaPleven