Читателка: Тротоарът до ОАПС-а в Плевен е превърнат в грозен битак [ПД]

Акценти

Тротоарът до ОАПС-а в Плевен е превърнат в грозен битак, сигнализира читателката на Plevendnes.com Блага Жекова. По продължението му към спирката на градския транспорт в посока жк „Сторгозия“ се продават всевъзможни боклуци, които са извадени от съдовете за смет, разказа тя.

Металният параван, който отделя пътното платно от тротоара, пък е превърнат в огромна закачалка за дрехи, които също са извадени от кофите за боклук и се продават. „Човекът, който е създателят на този битак, е около 50-годишен, много недружелюбен. Той ежедневно рови в гюмовете, разкъсва найлоновите торби с боклуци и си подбира стока. Вятърът разнася след това хартии и други леки отпадъци из целия квартал“, разказа Жекова, която живее в близост.

Тя добави, че през лятото същият човек изважда изхвърлени зеленчуци и плодове от кофите и също ги продава, като за стоката му винаги имало клиенти – предимно от ромски произход. „В района около този битак винаги е страшна мръсотия. На толкова хора им прави впечатление и се възмущават, но никой не предприема нищо, за да бъде преместен този човек от тук и да спре да замърсява“, коментира възмутена Блага Жекова.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com