Янко Янев може да води листата в Плевен за изборите.

Общество


От „Левицата!“ развиват преговори с проф. Янко Янев да оглави техния избирателен списък в Плевен за насрочените на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Това бе обявено на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА в Плевен от областния координатор на коалицията Иван Мандински.

„Проф. Янев е на международно признати позиции в областта на ядрената енергетика, включително като заместник-председател на Съвета на управителите на Международната агенция за атомна енергия“, посочи Мандински. Той подчерта, че с номинирането на проф. Янев, „Левицата!“ изразява своята заангажираност към въпросите на енергийната сигурност и независимост на България, и желание за възобновяване на проекта за АЕЦ „Белене“.

Румен Петков, лидер на ПП АБВ, допълни, че проф. Янев е експерт от висока класа в енергетиката със значителен принос за изграждането на АЕЦ „Козлодуй“. Той също така изрази убеждение, че проф. Янев притежава четката концепция за реализацията на проекта „Белене“. Очаква се проф. Янев да бъде включен и в листите на „Левицата“ за предстоящите европейски избори.

Петков подчерта, че от „Левицата!“ предвиждат интензивна изборна кампания, обръщена към българските граждани, но и с конкретни обещания пред българските и европейските институции.

Иван Мандински заяви още, че ще се стремят да издигнат пълна листа с кандидати за народни представители от Плевенска област.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.