12 350 лв влизат в три общини от област Ловеч по НП „Ученически олимпиади и състезания“ Над 1,2 млн. лева се осигуряват за цялата страна за обучение на талантливи ученици [ЛН]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Над 1,2 млн. лева се осигуряват за цялата страна за обучение на талантливи ученици

С решение на МС 12 350 лв влизат в бюджетите на трите общини – Ловеч, Луковит и Троян, по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.

Средствата, които са цялата страна са в размер на 1 231 035 лв, са предназначени за провеждане на допълнителна работа с ученици за подготовката им за олимпиади. В тях са включени и средства за администриране на дейностите, свързани с обучението им, както и за участието на учители и ученици в национални олимпиади и състезания. Модулът цели създаването на допълнителни условия за изява на учениците с таланти, както и мотивиране на учителите за работа с ученици с изявени способности.

Постановлението няма да доведе до пряко или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.

За община Ловеч средствата са 9750 лв, за Луковит – 650 лв и за Троян – 1950 лв.

Правителството днес одобри и 112 590 лв. за ученически стипендии за постигнати спортни успехи. От тях 3240 лв са за община Тетевен.

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg