Плевен днес


Симеон Карадинков, ученик от четвърти клас в Основно Училище „Васил Левски“ град Плевен, спечели първо място в областния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране. С тази победа той се класира за участие в националния етап на състезанието.

Преподавателят му, г-н Теодор Николов, е отговорен за неговата специализирана подготовка в областта на компютърното моделиране и информационните технологии. Симеон Карадинков е активен участник и в школата по роботика на своето училище.

Националното състезание по компютърно моделиране преминава през три етапа: общински, областен и национален. То предизвиква участниците да разработват компютърни програми за решаване на различни задачи, използвайки знанията, придобити в трети и четвърти клас. По време на състезанието, всяко дете работи самостоятелно на компютър, без възможност за използване на допълнителни ресурси, освен предварително разрешените средства.

Темите за областния кръг са разработени от национална комисия. Следва провеждането на националния кръг на състезанието, където Симеон ще представи своето училище и град. Информацията е предоставена от ОУ „Васил Левски“ в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven